Coaching voor kinderen en jongeren

Wat zijn signalen om naar een kinder- gezinscoach te gaan?

Maak jij je ongerust over jouw kind? Neemt het gevoel van onmacht bij je toe omdat je al van alles geprobeerd hebt, terwijl je blijft zien dat je kind ergens mee worstelt. Of hebben jullie/je kind iets heftigs meegemaakt zoals pesten, iemand moeten missen van dichtbij of een echtscheiding. Dit kunnen signalen zijn om een kennismakingsgesprek in te plannen.

veel voorkomende signalen:

  • Lastig in slaap komen
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Onzeker
  • Verlegen
  • Laag zelfbeeld
  • Snel (heftig) boos of gefrustreerd raken
  • Buikpijn klachten
  • Overmatig piekeren
  • Lastig met veranderingen om kunnen gaan

veel voorkomende signalen:

Lastig in slaap komen
Weinig zelfvertrouwen
Onzeker en/of verlegen
Laag zelfbeeld
Snel (heftig) boos of gefrustreerd raken
Buikpijn klachten
Overmatig piekeren
Lastig met veranderingen om kunnen gaan

Wil jij dat je kind zich weer goed voelt, lekker zichzelf kan zijn en helemaal opbloeit?

Jonge kinderen

In mijn begeleiding zal ik gebruik maken van spel bij jonge kinderen. Spel is de taal van kinderen. Een taal die makkelijker dan gesproken taal toegang biedt tot het kind en zijn binnenwereld. Ik maak gebruik van verschillende spelmethodes zoals o.a. sensomotorisch spel, rollenspel, praatkaarten, emotie-spel en verhalen.

Jongeren

Bij het begeleiden van jongeren zullen de sessies vaak uit gespreksvormen bestaan waar we kijken naar zijn/haar doelen, eigen identiteit en het herkennen waar je krachten liggen en weten om deze in te zetten. Hierdoor werk ik naar een innerlijke groei in bewustwording van gedrag, emoties en lichamelijke gevoelens.

Wil jij als ouder begeleid worden?

Tijdens mijn begeleiding is het ook regelmatig nodig om ouders te begeleiden. Ik heb niet alleen oog en aandacht voor jouw kind maar ook voor jou als ouder. Jullie zijn eenmaal verbonden met elkaar.  Kinderen willen altijd vanuit liefde dat het goed gaat met hun ouders en gaan dus onbewust helpen. Ze gaan kopiëren of vormen een mooie onzichtbare boodschap van jouw onderbewustzijn. Wat spiegelt jouw kind met zijn/haar gedrag, welke boodschap willen ze laten zien en horen?

Op het moment dat je als ouder dat gaat inzien en begrijpen, dan kan het toelaten en loslaten plaats vinden. Zo ontstaat er meer ontspanning en ruimte voor bloei; in jezelf en in de relatie met je kind.